Van de eerste fase naar de laatste fase; Niels en Ascha blijven in project Westerhei

dinsdag 2 april 2019

Niels (31) en Ascha (26) zijn trotse eigenaren van bouwnummer 601 (tweekapper type A) in de laatste fase van project Westerhei in Nieuwendijk. Ze komen niet van ver want hun huidige huis ligt ook in project Westerhei. Uit de allereerste fase van het project (2013) en ligt hemelsbreed maar 50 meter van het nieuwe huis vandaan. Niels: “Na 7 jaar daar te hebben gewoond gaan we dus nu over van de eerste naar de laatste fase, in een huis dat een stukje groter is.”

Waarom nieuwbouw?
Ascha: “De voornaamste reden is dat we groter wilden gaan wonen, ook met het oog op toekomstige gezinsuitbreiding. Het liefste zouden we een huis laten bouwen, maar dat paste helaas niet in ons budget. Aangezien de huizen die nu op de Westerhei gebouwd worden de laatste zijn binnen het project, en we heel tevreden zijn over onze huidige woning, was de keuze voor een nieuw huis van Van Wanrooij niet moeilijk. We kiezen bewust voor nieuwbouw omdat dit helemaal aan te passen is naar eigen wensen (badkamer, keuken, vloeren, etc.), en de huizen bovendien heel energiezuinig zijn!”

Waarom Westerhei?
Nieuwendijk ligt voor Ascha en Niels voordehand omdat hier veel van hun vrienden en familie wonen. Niels heeft er zijn hele leven gewoond en zijn ouders en zus wonen op loopafstand. Daarnaast moet Niels voor zijn werk vaak ver reizen en wat dat betreft ligt Nieuwendijk mooi centraal: alle grote steden liggen binnen een uur reistijd. Ascha: “Ook vonden we de opzet van het hele Westerhei-project erg mooi, met veel ruimte tussen de woningen.”

Waarom dit huis?
Niels en Ascha hebben gekozen voor bouwnummer 601, een ruime twee-onder-een-kap woning met grote tuin op het zuiden. Niels: “Daarnaast heeft Van Wanrooij de optie geboden om de losstaande garage op het huis aan te sluiten zodat we straks een zeer ruime woonkamer krijgen.”

Al ideeën voor de inrichting?
Ascha: “De keuken en het sanitair hebben we inmiddels uitgezocht bij Van Wanrooij en we zijn erg tevreden over het eindresultaat. Daarnaast zijn we momenteel in gesprek met diverse partijen voor het interieur en de vloeren. We hebben nog een hoop keuzes te maken, maar we hebben gelukkig nog ruim voldoende tijd!”

  • Image-37.jpg.png
  • Image-36.png
  • 17822 Ext_4_LR.jpg
  • situatiekaart_Westerhei_Fase6.jpg
Hofstede, kimberly2.jpg
Kimberly de KluijverHofstede Makelaardij