Gertrude en Marcel: "Wonen in een dorp en toch dichtbij de stad"

vrijdag 14 september 2018

Gertrude en Marcel, een creatief stel uit Gorinchem, hebben een hoekwoning type J gekocht in nieuwbouwproject Westerhei te Nieuwendijk. Gertrude: "Nieuwendijk geeft het gevoel van een dorp maar biedt de nabijheid van de stad". Dit was voor hen de ideale combinatie om daar samen een toekomst op te bouwen.

Vrijheid
Ze wonen momenteel in een appartement in de binnenstad van Gorinchem. Marcel: "We zijn allebei geboren in de stad Gorinchem en opgegroeid in een dorp. De keuze voor een nieuwbouwhuis was bewust, aangezien we graag de vrijheid willen hebben om het huis samen te stellen en vorm te geven naar onze smaak. Met beiden een grafische achtergrond is een nieuwbouwwoning de ideale mogelijkheid om dit te doen!" Marcel en Gertrude hebben gekozen voor een uitbouw en denken nog na over de optie om de garage om te bouwen. 

Groene omgeving
Gertrude en Marcel zijn met name gevallen voor de architectuur van de woningen: "We zijn verliefd geworden op de vernieuwde jaren 30 stijl, vooral het Franse balkon en de louvre luiken. We vinden het mooi dat er veel lichtinval is dankzij de hoge ramen op zowel de begane grond als op de eerste verdieping." Ook de ligging van het project en Nieuwendijk zelf was doorslaggevend in de keuze: "In verband met ons werk is bereikbaarheid en de ligging aan de A27 van belang. Maar ook is de groene omgeving, naast de Biesbosch, voor ons een groot voordeel aangezien we graag samen wandelen of een rondje fietsen op de racefiets."

Pure en moderne inrichting
Gertrude: "Wat betreft de inrichting zijn we op dit moment veel inspiratie aan het verzamelen en oriënteren we ons op een combinatie van puur en modern. Hierbij kijken we naar lichte wanden met een warme vloer, gekleurde lichtbronnen, veel groen en een combinatie van organische materialen met industriële details."

Ook hebben ze al een duidelijk idee wat ze met de keuken willen doen: "De keuken willen we ruimtelijk opzetten als een plek voor ontspanning en samenzijn. Denk aan een keukeneiland met stoelen er omheen en uitzicht op het water. Binnenkort kunnen we de keuken en de badkamer samenstellen in de showroom van Van Wanrooij Warenhuys, daar kijken we erg naar uit!"

Worden Gertrude en Marcel jouw toekomstige buren? Informeer bij de makelaar naar de nog beschikbare woningen!

  • interview gertrude en marcel.jpg
  • 17822 Ext_1_LR.jpg
  • OPTIO_20170712_RTA_Achter_Modern_LR.jpg
  • 17822 Ext_2_LR.jpg
  • OPTIO_20170712_RTA_Voor_Puur_LR.jpg
  • overzicht_VO.jpg
Hofstede, kimberly2.jpg
Kimberly de KluijverHofstede Makelaardij